Wysoka jakość w połączeniu z niską ceną, to zachęca do zamówień w hurtowni

Z roku na rok w naszym kraju otwiera się coraz więcej dobrych restauracji. Kucharze, których kształcimy, są kuszeni możliwością atrakcyjnych zarobków poza granicami naszego kraju, co pokazuje jak bardzo w ciągu ostatnich dwudziestu lat skoczyła ich wartość.

Artykuły spożywcze znacznie tańsze niż w sklepie

tania hurtownia gastronomicznaNie od dziś wiadomo, że podstawową metodą na generowanie dochodu w restauracji jest sprzedaż przygotowanych potraw, zazwyczaj zgodnych z preferowaną kuchnią. Szefowie takich lokali, poza dbaniem o prawidłową obsługę klientów, muszą dbać o stan swoich magazynów i w momencie braku określonych składników zakupić nowe. Tania hurtownia gastronomiczna to miejsce, o którym marzy wiele właścicieli restauracji. Skoro są w stanie zakupić określone artykuły spożywcze, o bardzo dobrych walorach smakowych i przy tym niskiej cenie, dlaczego nie korzystać z takiej możliwości? Dodajmy do tego fakt, że zazwyczaj hurtownie te dla swoich stałych klientów oferują darmową dostawę zamówień i bingo – ziemia obiecana. Obecne hurtownie posiadają na swoim wyposażeniu niemalże wszystkie artykuły spożywcze, jakie tylko sobie zażyczymy. Bezproblemowe okazuje się zamówienie owoców morza wprost ze słonecznych Włoch, puszek kukurydzy importowanych wprost od właścicieli posiadłości ziemskich, czy świeżych ryb. Hurtownie te podlegają stałym kontrolą sanepidu, wobec czego wszystkie te produkty są w pełni bezpieczne, a co najważniejsze świeże. 

Być może część z moich czytelników zastanawia się, jak to jest możliwe że hurtownie potrafią zarobić na tak taniej sprzedaży poszczególnych artykułów. Kluczem do zrozumienia udzielonej odpowiedzi na to pytanie jest fakt, że hurtownie zajmują się sprzedażą znacznie większych ilości określonego produktu niż zwykłe sklepy.

Top